OEFENTHERAPIE CESAR

OEFENTHERAPIE CESAR

Heb jij last van KLACHTEN? PIJN in je lichaam? Of merk je dat je HOUDING niet optimaal is?

Dan is OEFENTHERAPIE CESAR echt iets voor jou!

Wat is dat eigenlijk? OEFENTHERAPIE CESAR?

Het doel van oefentherapie Cesar is om lichamelijke klachten te voorkomen, verminderen of verhelpen door samen met jou te kijken naar jouw houding en manier van bewegen in het dagelijks leven, tijdens sport en werk. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de locatie van de klacht maar naar het gehele lichaam.

Voor iedereen is een verschillende methode en gerichte aanpak vereist, voor het behandelen van de klacht, om functioneel en binnen de grenzen te bewegen. De steeds drukker wordende maatschappij vraagt veel van de mens, hoe kun je dan nog bewust bewegen?

De oefentherapeut stelt samen met jou een passend behandelplan op, gericht op de klacht, hulpvraag en interesses. Het is van belang om de dagelijkse activiteiten, waarbij de klachten zich uiten, terug te laten komen tijdens de behandelingen. Functionele en ondersteunende oefeningen zullen daarbij altijd toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je na een lange dag werken ook nog thuis op een matje je oefeningen moet doen.

Voorafgaand aan het behandelplan, wordt een anamnese (vraaggesprek) en lichamelijk onderzoek afgenomen om de klacht zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Oefentherapie Cesar is een “hands off” therapie. Je moet zelf actief deelnemen aan de therapie. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan jouw lichamelijke klachten te werken. Tijdens en na een behandelreeks wordt je je eigen therapeut. Doordat je zelf weet wat te doen met bepaalde lichamelijke klachten en weet deze te voorkomen, is intensieve therapie in de toekomst vaak niet nodig. 

WANNEER OEFENTHERAPIE?

De oefentherapeut behandelt: 

hoofdpijn en spanningsklachten 

ademhalingsklachten 

rug- en bekkenklachten 

arm-, nek- en schouderklachten 

heup-, knie- en voetklachten 

klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

incontinentie klachten 

Slaapproblemen 

arbeidsgerelateerde klachten 

motorische klachten 

chronische aandoeningen 

 

Voor meer informatie over oefentherapie Cesar kun je kijken op www.oefentherapie.nl

VERGOEDINGEN EN KOSTEN

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan worden de eerste 9 behandelingen voor oefentherapie vergoed. Mocht je daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Heb je een chronische aandoening (check hiervoor de lijst chronische aandoeningen onder aan dit stuk), dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed. 

Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt oefentherapie vergoedt vanuit de aanvullende verzekering voor oefentherapie en fysiotherapie. De behandelingen worden alleen vergoed vanuit de basisverzekering als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen (knop onder aan dit stuk) voorkomt. Staat jouw aandoening op deze lijst, dan zul je de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of worden deze behandelingen vanuit jouw aanvullende verzekering vergoed (mits je deze hebt). De behandelingen die je daarna nog extra nodig hebt (vanaf de 21e behandeling), worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Overigens bestaat er voor sommige chronische aandoeningen een maximum behandeltermijn. Dit staat op de chronische lijst van de betreffende zorgverzekeraar. Check daarvoor de website van jouw eigen zorgverzekering.

 

Kosten

Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten voor oefentherapie- en fysiotherapie hanteren wij de volgende tarieven:

Zitting oefentherapie Cesar (30 minuten): € 30,00
Screening DTO: € 14,00
Intake en onderzoek na screening: € 30,00
Intake en onderzoek na verwijzing: € 42,00
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek: € 50,00
Niet nagekomen afspraak (afmelden kan tot 24 uur van tevoren): € 22,50
Behandeling (30 minuten) aan huis (incl. reiskosten): € 40,00

EXTRA INFORMATIE

DTO

Sinds 2008 kun je rechtstreeks naar de oefentherapeut Cesar zonder verwijzing van een arts. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. Het geeft jou als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Dit geldt ook wanneer je door een fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, verloskundige, chiropractor of andere hulpverlener bent verwezen naar oefentherapie.

 

Screening

Wanneer je je aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts, zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening geeft antwoord op de vraag of je met jouw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent. Wanneer jouw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor oefentherapie, zal de oefentherapeut jou adviseren alsnog naar de huisarts te gaan. Directe toegankelijkheid geldt voor iedereen in Nederland. Voorwaarden zijn er niet aan verbonden, dus het maakt in principe niet uit wat de zorgvraag is of wat de klachten zijn.

DOELEN

FLEXIBILITEIT - STABILITEIT - UITHOUDINGSVERMOGEN - ADEMHALING - KRACHT - KLACHTVERMINDERING

HOE PLAN JE DEZE BEHANDELING(EN)?

Om een oefentherapie Cesar in te plannen kun je gebruik maken van het contact formulier onder aan de pagina, mailen naar info@studiorechtuit.nl, bellen naar +31 6 53365794 of gebruik een van de knoppen hieronder.

CONTACT FORMULIER

Bedankt! Bericht verzonden.